Publicerad 2013-09-30 17:52:00 i Mat/Recept,
243 KCAL – PIZZA MED TOMAT, RÖDLOK & MOZARELLA – 5.2 DIET RECEPT

Pizza med Tomat, Rödlok & Mozarella - 2 Personer/243 Kcal per person
- 340 g Blomkål (60 kcal)
- 1 Ägg (85 kcal) 50 g
- 50 g Mozzarella (127 kcal)
- 2 tsk Parmesan (44 kcal)
- 2 Vitlöksklyftor (16 kcal)
- 2 Tomater (40 kcal)
- 3 Rädisor (5 kcal)
- 1/2 rödlök (20 kcal)
- Basilika
- Oregano
- Chiliflakes
- Salt & Peppar
- Förvärm ugnen till 210 C och lägg in en pizza sten eller bara en vanlig ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Mixa blomkålen, eller kör den i en matberedare. Du vill nå fina smulor, men inte få till en pure. Om du använder frusen blomkål, tryck ut det överflödiga vattnet och smula den med händerna om det är möjligt.
- Kör blomkåls smulorna i mikron i 5 till 6 minuter, eller tills de är mjuka.
- Lägg blomkålen I en stor skål och tillsätt ägget under omrörning annars kan det koagulera, tillsätt mozzarellan, Parmesanen, örterna, vitlökspulvret, salt och peppar. Blanda väl, du ska få en ganska kompakt deg men fortfarande krämig.
- Placera degen på plåten och tryck ut den till en cirkel, cirka 12,5 cm I diameter och 1,5 cm tjock. Baka i 15 till 20 minuter, eller tills den är gyllen brun och fin.
- Placera först de skivade tomaterna på degen, strö över lite chiliflakes, lägg på vitlöksskivorna, rödlöken och rädisorna, salta och peppra, lägg sedan över mozzarella skivorna så att det täcker pizzan.
- Baka i 10 minuter tills toppingen bubblar och osten har smält. Lägg på färsk oregano eller basilika blad och servera pizzan i bitar om åtta.